UWOON gaat vanaf dinsdag 15 september VraagApp beschikbaar stellen aan haar huurders. VraagApp is een online platform waar mensen snel antwoord krijgen van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. Doel van de proef is om te onderzoeken in hoeverre VraagApp huurders kan ondersteunen bij het zelfstandig(er) wonen.

Zelfstandig wonen

UWOON vindt het belangrijk dat huurders plezierig wonen in een buurt waar zij zich veilig en thuis voelen. Zelfstandig wonen speelt hierbij een belangrijke rol. Karin Joling, medewerker Leefbaarheid, Wonen & Zorg; “Er zijn huurders die zelfstandig wonen ingewikkeld vinden. Ze hebben regelmatig vragen over alledaagse zaken en vaak niet iemand die hen daar direct bij kan helpen. VraagApp biedt een laagdrempelige manier van vragen stellen. Het zorgt dat vragenstellers altijd en overal snel antwoord hebben op hun vragen.”

Preventief instrument

UWOON hoopt, met het aanbieden van VraagApp, ook een preventief instrument te hebben wat kan helpen bij het verminderen of voorkomen van bijvoorbeeld schuldproblematiek, betaalachterstanden en overlast. Frank Schalken, directeur van VraagApp: “Ik ben blij dat een vooruitstrevende organisatie als UWOON voor VraagApp heeft gekozen. UWOON is de eerste woningcorporatie die hiermee aan de slag gaat. Voor onze 600 vrijwilligers is het waardevol dat ze nu ook mensen uit Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek kunnen ondersteunen om zelfstandiger te leven.”

Hoe het werkt

Met de app kunnen huurders vragen stellen over praktische onderwerpen zoals het huishouden, openbaar vervoer, een ingewikkelde brief of regels & wetten. De vraag kan (anoniem) worden ingesproken of ingetypt. De vraag wordt via de app beantwoord door een vrijwilliger. Uit onderzoek blijkt dat vragenstellers zeer tevreden zijn met de antwoorden. Ze ervaren minder stress en meer zelfstandigheid.

Over Vraagapp

VraagApp won diverse prijzen waaronder de Dutch Interactive Award (‘beste online community’), de Digi Omarmprijs (‘beste online initiatief om armoede te bestrijden’) en is verkozen tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. De Verenigde Naties nomineerden VraagApp voor de World Summit Awards (beste online initiatief voor inclusie en empowerment).

Vraagapp aanvragen via UWOON

Huurders kunnen bij interesse Vraagapp aanvragen via vraagapp@uwoon.nl of bellen naar het Klant Contakt Centrum via het telefononummer 0341 41 68 94.