VraagApp heeft gister in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de Digi Omarmprijs 2018 in de wacht gesleept. De bijbehorende geldprijs van €5000 werd beschikbaar gesteld door het ING Nederland Fonds. De jury, onder andere bestaande uit wethouder Marjolein Moorman, ondernemer Annemarie van Gaal en acteur Peter Faber, koos VraagApp tot meest inspirerende digitale initiatief in de strijd tegen armoede in de stad. Met VraagApp hebben kwetsbare burgers snel antwoord van vrijwilligers op hun alledaagse vragen.

[tekst gaat door onder foto]

Kleine vragen klein houden

Initiatiefnemer Frank Schalken reageerde verheugd op de prijs. “Steeds meer mensen vinden de samenleving ingewikkeld. Ze hebben vaak alledaagse vragen. Omdat deze mensen over het algemeen een klein netwerk hebben, leiden kleine vragen vaak tot stress, vermijding van situaties en uiteindelijk grote problemen. Met VraagApp proberen we kleine vragen klein te houden. Zo verklein je ook de kans op armoede.” Schalken sprak tijdens de uitreiking de wens uit dat volgend jaar alle kwetsbare Amsterdammers met een smartphone de mogelijkheid krijgen om VraagApp gratis te gebruiken.

[tekst gaat door onder video]

VraagApp is een initiatief van de belangenvereniging LFB en de sociale onderneming 3 Times Impact. Onlangs werd bekend dat de online interventie is genomineerd voor de World Summit Awards van de Verenigde Naties, in de categorie Inlcusie en Empowerment. Voor de zomer won VraagApp de Dutch Interactive Award en werd ze verkozen tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland.