VraagApp, de eenvoudige app voor alledaagse vragen is vanaf nu gratis beschikbaar voor heel Rotterdam! Met VraagApp op de smartphone krijgen mensen snel antwoord op hun vragen. Van echte personen. Bijvoorbeeld: Hoe laad ik mijn OV-chipkaart op? Met welke rijst maak ik nasi? Of: Moet ik iets met deze brief? De vragen worden beantwoord door deskundige vrijwilligers.

Snel antwoord
Voor veel mensen is de maatschappij ingewikkeld. VraagApp wil dat alle mensen kunnen blijven meedoen. Dus kunnen ze in de app vragen stellen over het huishouden, openbaar vervoer, een ingewikkelde brief of regels & wetten. De vraag kan worden ingetypt of ingesproken. Op elk moment van de dag of nacht. De vraag komt binnen bij vijf vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die tijd, zin en verstand van zaken heeft, beantwoordt de vraag. Daarmee is meteen ook een innovatieve en zeer flexibele vorm van vrijwilligerswerk ontstaan.

‘Nu kan ik gewoon kleine dingetjes vragen in VraagApp.
Dat geeft ook mensen om mij heen rust. (Peggy)’

Niet doorsudderen
De eenvoud van het product zorgt ervoor dat kleine vragen niet doorsudderen totdat het grote problemen zijn. Uit eerder onderzoek blijkt dat vragenstellers zeer tevreden zijn met de antwoorden, en minder stress en meer zelfstandigheid ervaren. Dankzij subsidie van FAW Rotterdam is VraagApp nu dus gratis beschikbaar voor alle Rotterdammers. Zij kunnen de app gratis downloaden in de App Store (voor iPhones) of Google Play Store (andere telefoons). De groepscode die dan gevraagd wordt is 010.

Makkelijk, veilig en leuk
VraagApp won diverse prijzen waaronder de Dutch Interactive Award (‘beste online community’), de Digi Omarmprijs (‘beste online initiatief om armoede te bestrijden’) en is verkozen tot één van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. De Verenigde Naties nomineerden VraagApp voor de World Summit Awards (beste online initiatief voor inclusie en empowerment).