Maandag presenteerde de Kamer van Koophandel de MKB Innovatie Top 100 van 2018. Dit gebeurde in het bijzijn van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer. 3 Times Impact, de sociale onderneming achter VraagApp viel in de prijzen. De uitverkiezing  is de tweede grote prijs in een maand tijd. Eerder won VraagApp de Dutch Interactive Award. Met VraagApp hebben mensen die de samenleving ingewikkeld vinden snel antwoord van vrijwilligers op hun dagelijkse vragen. Doel is dat 100.000 Nederlanders in 2020 VraagApp gebruiken om zelfstandiger te kunnen leven.

Groeipotentie

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 250 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100.  Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. De Kamer van Koophandel geeft aan “enorm trots te zijn op ondernemers zoals 3 Times Impact, die lef en doorzettingsvermogen tonen en een neus voor innovatie hebben”.

Nummer 1

In september maakt de jury de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2018 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Op dit moment staan we op nummer 2 op de lijst, maar dat heeft meer te maken met het feit dat de lijst op alfabetische volgorde is  🙂 Bekijk de volledige lijst van de 100 meest innovatie bedrijven, met daarop diverse sociale ondernemingen en health tech start-ups.

Bron: KvK en VraagApp