Op 28 januari worden de Nederlandse Privacy Awards uitgereikt. Een onafhankelijke vakjury heeft VraagApp genomineerd voor de categorie Consumentenoplossingen. Andere genomineerden zijn onder andere de gemeente Nijmegen en de Belastingdienst.

Excellent voorbeeld

De jury schrijf over VraagApp: “Het is  een excellent voorbeeld hoe gebruikers “echt” te informeren. Niet louter een afvink-mentaliteit maar privacy doordenken in alle lagen van de organisatie én de technologie. Privacy wordt hier niet gezien als een hindernis maar als een noodzakelijke voorwaarde om de dienst te laten functioneren. Door privacy in zowel het ontwerp als gebruik centraal te zetten, wordt het mogelijk een kwetsbare doelgroep op een veilige en vertrouwensvolle manier toegang te bieden tot de informatiemaatschappij en zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid.”

Winfried Tilanus, privacy-adviseur bij VraagApp: “We zijn heel blij met deze erkenning. We hebben steeds een aantal speerpunten voor ogen gehad. We wilden een privacyverklaring die leesbaar is voor mensen die laaggeletterd zijn. Daarnaast hebben we privacy onderdeel gemaakt van integraal risico management, ‘privacy-in-depth’ toegepast en ingezet op een op privacy gerichte organisatiecultuur. Het is mooi dat onze aanpak door externe privacy experts als voorbeeld gezien wordt.

Europese dag van de Privacy

De Nederlandse Privacy Awards worden jaarlijks uitgereikt tijden de Europese dag van de Privacy. Dit jaar vindt de uitreiking plaats  tijdens de Nationale Privacy Conferentie van ECP en Privacy First. De Awards bieden een podium aan bedrijven en overheden die privacy zien als een kans om zich positief te onderscheiden en privacyvriendelijk ondernemen en innoveren tot norm te maken. Vorig jaar waren de studenten achter het Sleepwet-referendum een van de winnaars.

Lees meer over de Privacy Awards op https://privacyawards.nl/genomineerden-nederlandse-privacy-awards-2019-bekend/