VraagApp is voor een Dutch Interactive Award 2018 genomineerd in de categorie Communities. Dat heeft de jury bekend gemaakt. De selectie van het beste Nederlandse online werk behaalde de hoogste scores op variabelen als concept, design, interactiviteit en resultaat. VraagApp is ontwikkeld voor mensen die de samenleving ingewikkeld vinden. Middels de app hebben ze snel antwoord van vrijwilligers op hun dagelijkse vragen. Reframing Studio is verantwoordelijk voor het design van de online service, en De Wortel van Drie voor de technische realisatie.

Prestatie

Volgens de jury is het bereiken van de eindronde al een prestatie op zich. Dat wordt beaamt door De Wortel van Drie en Reframing Studio, die zeer opgetogen waren toen ze het nieuws vernamen.

Beatrijs Voorneman, ontwerper bij Reframing Studio:

We zijn super blij met deze nominatie! VraagApp laat zien hoe we als ontwerpers iets waardevols kunnen bijdragen aan het dagelijks leven van mensen.

Niels Meijssen, projectleider bij De Wortel van Drie:

Wij vinden het onwijs gaaf om innovatieve ideeën werkelijkheid te maken. Helemaal als ze zoals VraagApp ook nog eens maatschappelijke impact hebben. Deze nominatie is voor ons de kers op de taart!

Ook Frank Schalken, die samen met de LFB het initiatief nam tot de ontwikkeling van VraagApp, is blij met de nominatie:

De meeste technologie maakt het leven van 2 miljoen Nederlanders ingewikkelder. Wij laten zien dat als je technologie op de juiste manier inzet, het juist heel behulpzaam kan zijn. Het is mooi dat de jury dat herkent. Wij hopen dat het andere ontwikkelaars aanspoort om veel meer rekening te houden met mensen die digitaal wat minder vaardig zijn.

Genomineerden

Er waren in totaal driehonderd inzendingen. Andere genomineerden in de categorie Communities zijn Socius Connect, Myinlife (Alzheimer Nederland), #Polertiek (BNN-VARA) en De Monitor (KRO-NCRV). Tony’s Chocolonely, net als VraagApp een sociale onderneming, is genomineerd in de categorie E-commerce. Op donderdag 31 mei worden de winnaars van de Dutch Interactive Awards 2018 bekend gemaakt tijdens de Dutch Interactive Awardshow in de Beurs van Berlage, te Amsterdam.