VraagApp is winnaar geworden van de verkiezing van ‘Beste App voor Iedereen’.  De jury koos VraagApp uit een groot aantal inzendingen. Ook genomineerd waren Quli, een persoonlijke gezondheidsomgeving, en Barcodescanner van Apotheek.nl (KNMP). De prijsvraag werd voor de tweede keer gehouden door Pharos. Dit keer samen met National eHealth Living Lab (NeLL). Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS reikte samen met de vak- en gebruikersjury de prijs uit tijdens de openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019.

(Artikel gaat verder onder de foto)

Grote impact

De vak- en gebruikersjury zijn lovend over VraagApp, waarmee kwetsbare burgers snel antwoord hebben van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. “VraagApp is conceptueel en operationeel een mooi idee. Het brengt vragen en antwoorden bij elkaar. Het past goed in deze tijd! De schaalbaarheid is onbeperkt, de kosten zijn minimaal en de last op de zorg is minimaal, terwijl de impact breed en groot kan zijn. De doelgroep is vanaf het begin bij de ontwikkeling van VraagApp betrokken en dat is te zien.”

Laaggeletterden

Elke dag verschijnen er nieuwe e-health toepassingen. Mensen die laag opgeleid zijn hebben gemiddeld een slechtere gezondheid. Vooral laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden kunnen daarom veel baat hebben bij goede e-health toepassingen. En juist voor deze groepen zijn apps vaak te ingewikkeld. Met de prijs ‘Beste app voor iedereen’ worden e-health ontwikkelaars aangemoedigd om te zorgen dat hun digitale toepassing begrijpelijk en bruikbaar is voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

(Artikel gaat verder onder de foto)

VraagApp initiatiefnemers Michiel Zeeuw (LFB) en Frank Schalken (3 Times Impact) reageren enthousiast op de gewonen prijs.

Over VraagApp

VraagApp is een initiatief van de belangenvereniging LFB en de sociale onderneming 3 Times Impact. Eerder won VraagApp de Dutch Interactive Award, de Digi Omarmprijs, werd verkozen tot een van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland en genomineerd voor de World Summit Awards van de Verenigde Naties.