Afgelopen week is Frederique Fabels, onze nieuwe Community Supporter,  aan de slag gegaan. Frederique gaat de community van VraagApp verder versterken en vergroten. Vragenstellers en vrijwilligers kunnen al hun vragen bij haar kwijt. Daarnaast staat ze in contact met de online fans en volgers van VraagApp.

Bij VraagApp vallen voor Frederique werk en persoonlijke interesses mooi samen. Zo woont ze bijvoorbeeld sinds enkele maanden in een community waar de helft van de bewoners jonge nieuwkomers uit veelal Syrië zijn. “Het zijn dappere mensen die een zware reis hebben afgelegd om te vluchten. Hier in Nederland hebben ze nog niet de tools en de kennis om geheel zelfstandig door het leven te gaan. Af en toe een Nederlandse brief helpen vertalen of een keertje samen koken helpt hen enorm verder. Het voelt goed om daaraan bij te dragen én het is gezellig.”

In haar werk bij VraagApp werkt Frederique aan hetzelfde doel: de zelfstandigheid van mensen vergroten. Frederique: “Zelfstandigheid is een begrip dat voor velen een vanzelfsprekendheid is, maar voor een grote groep mensen gaat dat niet op. Daarnaast zie ik heel veel mensen om me heen die graag op één of andere manier andere mensen willen helpen, maar het lastig vinden hier tijd voor te vinden. Bij VraagApp brengen we die groepen doormiddel van technologie bij elkaar en vergroten we daardoor de zelfstandigheid van veel mensen.”

De afgelopen jaren heeft Frederique zich min of meer met dezelfde thema’s bezig gehouden. Ze werkte jaren voor Sheltersuit, een NGO die daklozenpakken maakt van restmaterialen. “Ook in deze baan zette ik me in voor kwetsbare groepen in de samenleving; ik mobiliseerde Nederland om in actie te komen voor mensen die gedwongen op straat moeten slapen”.

Frederique is ervan overtuigd dat mensen ‘verzelfstandigen’ zoveel duurzamer is en meer levensgeluk verschaft dan mensen ‘verzorgen’. Frederique: “Hoe luidt het gezegde ook alweer: geef een man een vis en hij eet voor een dag; geef een man een hengel en hij eet z’n hele leven. Het is precies deze filosofie waar we bij VraagApp in geloven. Daarnaast, minstens zo interessant, is het feit dat de app -en de doorontwikkeling ervan- een cruciale drijver is in de innovatie van het hele zorgsysteem.”