We hebben deze week de beta-test afgesloten. En liepen tegen een interessante situatie aan van een enthousiaste gebruiker die stopt. Benieuwd hoe jij hier naar kijkt!

Casus

Er is een vragensteller (laten we haar Amber noemen) die al zes vragen heeft gesteld tijdens de testperiode. Ze heeft een lichte verstandelijke beperking en woont begeleid. Zij was erg enthousiast over VraagApp en heeft ons ook via de app feedback gestuurd dat ze er zo blij mee was. Tijdens het eerste interview was ze ook heel erg enthousiast. Vorige week kreeg mijn collega Joëlle een e-mail van Amber waarin ze schreef dat ze VraagApp toch niks vond. Joëlle heeft haar gebeld en Amber vertelde dat ze was gaan twijfelen over de antwoorden omdat ze de mensen niet kende. Ze ging toen haar begeleiders dezelfde vragen voorleggen, maar die gaven niet altijd dezelfde antwoorden. Haar begeleiders hebben toen gezegd dat ze maar beter niks meer in VraagApp kon vragen en alles maar gewoon aan hen moest vragen. Zij zouden haar altijd hetzelfde antwoord blijven geven. Voor de context, dit waren huis-tuin-en-keuken vragen over het wassen van kleding, het bakken van een taart en het verzenden van post.

De conclusie die wij hieruit halen is dat iemand in korte tijd enthousiast kan worden over VraagApp. Maar dat het nog fragiel is. Dat het belangrijk is dat VraagApp zo snel mogelijk bekend is bij begeleiders, we het vertrouwen moeten gaan winnen bij iedereen en dat er altijd begeleiders zullen zijn waarbij ‘bescherming’ boven alles gaat, ook daar waar het misschien niet nodig is.

Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt. Trek je andere conclusies? En welke tips wil je ons meegeven?